Första boken som fått mig att gråta; Härifrån till verkligheten av Eva Rydinger

 
Titel: Härifrån till verkligheten
Författare: Eva Rydinger
ISBN: 9789187595257
Format: inbunden (recensionsexemplar)
Antal sidor: 267
Förlag: Ordberoende förlag http://ordberoende.com/bocker/harifran-till-verkligheten/
 
Mina tankar om boken:
 
Jag har aldrig grinat till en bok tidigare. Men här, till denna vackra bok om kärlek, sorg, livet och om att gå vidare så brister det flera gånger om. Jag var inte beredd på att bli så berörd. Att känna så himla mycket. En fin och betydelsefull bok där jag behövde ta paus flera gånger för att ta in vad jag precis läst. Låta det smälta lite. Jag rekommenderar den starkt!
 
Om boken från förlagets hemsida:
 
"Har vi rätt att bestämma över våra föräldrars livsval? Har vi rätt att bestämma över andras sorg? Och var börjar och slutar egentligen ett moderskap?
 
Den heta sommaren går in i augusti. Marianne lutar sig tillbaka i sin hammock och andas ut för att dottern Karin har rest tillbaka till Stockholm. Äntligen är hon befriad från dotterns misstrogna blickar.
I Stockholm våndas Karin inför hösten och stönar över författardrömmarna som rasar in på förlaget. Men en tanke har börjat ta form. Kan ett övertagande av skånelängan i Vejbystrand vara chansen till frigörelse från sorgen efter den bortgångne maken?
Marianne öppnar dörren för en rörmokare och hamnar i ett tvärdrag av känslor och tankar. Bor hon egentligen i sin dotters barndomshem eller i sitt eget vuxenhem? Varför hade hon aldrig valt, utan bara låtit saker ske?
 
”Härifrån till verkligheten” av Eva Rydinger släpps i maj 2016. Boken är en relations- och samtidsroman som tränger sig på i folkhemmet och utmanar både hjärta och tanke. En varm, engagerande och aktuell roman om skuld och kärlek mellan förälder och barn samt en oväntad kraft i en enkel majblomma."
0 kommentarer