The silent land av Graham Joyce

Jag tycker det är extra trevligt att läsa på engelska, kanske hjälper det mig att öka fokus och koncentration? Den här boken är drygt 200 sidor men tycker den är djup som en med dubbla mängden sidor? Började läsa när det var riktigt vintrigt och snön vräkte ner här och avslutade när solen sken, takdroppet ekade och fåglarna kvittrade. Detta är ingen bok att läsa på solsemestern, men perfekt under vinterhalvåret, för stämningens skull! 

Så här står det om boken på bokus:

THE SILENT LAND is a brooding and tender look at love and whether it can survive the greatest challenge we will ever face. The film rights have been optioned by the producer of BROKEBACK MOUNTAIN. A young couple are caught in an avalanche during a skiing holiday in the French Alps. They struggle back to the village and find it deserted. As the days go by they wait for rescue, then try to leave. But each time they find themselves back in the village. And, increasingly, they are plagued by visions and dreams and the realization that perhaps no-one could have survived the avalanche.
 
Eno, Mario och jag ger den tummen upp! 👍🏻
0 kommentarer

Sjuka själar av Kristina Ohlsson

 
Oh my god, den här boken är verkligen lika spännande som den låter! Helt klart en bok att rekommendera! Lätt att fastna i, svår att pausa från. 👍🏻
 
"Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.

Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?"

Läs den för bövelen! Med vänlig hälsning, filiduttan
0 kommentarer

Skuggan av ett år av Hannah RichellEn av de bästa böckerna jag läste förra året. Åh vad jag gillade den! Har du tips på liknande böcker, lämna gärna en kommentar! 👍🏻
 
"Laddad relationsroman om det förflutnas makt.

En starkt fängslande berättelse om lögner, svek och kärlek, och hur man går vidare efter en tragedi.

Sommaren då de ska ta sin examen flyttar fem ungdomar in i en övergiven stuga på den engelska landsbygden. De vill ha ett sista gemensamt äventyr innan de påbörjar det riktiga vuxenlivet. Den isolerade och nergångna stugan blir en tillflyktsort för vännerna, en plats borta från världen utanför där de försöker leva på det som naturen har att ge. Men de kan inte fly från sina egna intriger och så småningom blir stämningen i gruppen alltmer spänd. När en oväntad gäst knackar på dörren förändras allt.

Trettio år senare får Lila ett anonymt brev skickat till sig med nyckeln till den avlägsna stugan. Efter en tragisk olycka och ett krisande äktenskap finner hon ro och ny mening i renoveringen av det förfallna huset. Hon känner en alldeles särskild samhörighet med den naturnära trakten. Men hon kan inte skaka av sig känslan att det är något med huset som inte stämmer. Varför har de som tidigare bodde där lämnat kvar alla sina ägodelar? Och varför känner hon att hon hör ihop med det här huset?"
favoritbok
0 kommentarer